luni, 1 decembrie 2008

Despre programul de lucru al blogherilor

Este fǎrǎ putinţǎ de tǎgadǎ demonstrat faptul cǎ blogherii blogheresc pe bloguri de regulǎ în zilele lucrǎtoare şi cu totul ocazional sâmbǎta şi duminica.
De aici se pot trage rapid dar nu şi pripit urmǎtoarele concluzii (doar una, mai multe sau toate împreunǎ):
a) blogheritul a devenit un fel de muncǎ, de job; şi fiindcǎ-i job toţi cei injectaţi cu microbul în cauzǎ simt de cuviinţǎ sǎ bloghereascǎ în zilele lucrǎtoare
b) existǎ o plǎcere aparte a întregului neam blogheresc de a scǎrmǎna netul la locul de muncǎ şi cum sâmbǎta şi duminica nu-i vine nimǎnui sǎ treacǎ pe la servici (sau scârbici cum îi spune puck) doar pentru a blogheri, se face o pauzǎ generalǎ timp de douǎ zile
c) toatǎ lumea munceşte de se speteşte în gospodǎrie în weekend şi nu mai are timp de blogherit; ştiţi voi… fripturi, sarmale, poale-n brâu, dat cu aspiratoru, spǎlat geamurile, meşterit pe la electrocsnicele care nu mai vor sǎ porneascǎ, tǎiat frunze la câini (pentru cine are câini, pentru cine nu la pisici)
d) exista o corelare subtilǎ la nivelul subconştientului ca la câinele lui pavlov între muncǎ (şi vorbesc aici de munca retribuitǎ, executatǎ în condiţii oficiale la servici) şi blog; ai muncit din greu azi, uite drept recompensǎ ai voie sǎ te dai pe bloguri; drept urmare când ajungi în casǎ îţi arunci servieta, mapa, geanta sau ce-oi avea în mânǎ ca simbol al clasei truditoare, îţi agǎţi pardesiul în cui din fuga troleibuzului, ajungi într-un suflet la masa de lucru şi pac porneşti pisiu si te dai pe net….
e) şi în fine ultima care-mi vine în minte: din purǎ milostenie; “bǎi, i-am bǎtut pe ǎştia la cap toatǎ sǎptǎmâna, ia sǎ-i mai las vreo douǎ zile sǎ-şi revinǎ; or avea şi ei de bǎtut vre-un covor, de fǎcut vreo musaca, de spǎlat pe jos prin bucǎtǎrie, de fǎcut lecţii cu copilu…”

Voi pe unde vǎ încadraţi?!

8 comentarii:

puck spunea...

aa, io sunt la punctul e sigur:) nu am program de bloguit fix, ma gandesc numai sa nu mai stresez lumea cu prostii din cand in cand.

io-n Dushu Tau! spunea...

cand imi vine, cum imi vine, daca vine...sambata/duminica insa e mai greut...mai mult citesc decat scriu..si incerc din rasputeri sa nu stau cu botul in pc si in w/e..probabil de aia scriu rar...

mosu spunea...

@ puck
mmm….. in general cei ce posteaza asteapta un feedback chiar daca uneori cuvintele nu sunt alese; si daca nici tu nu te pricepi sa insiri silabe pe colierul reginei, atunci cine…?!; furnicile de hartie ce zic?!

mosu spunea...

@tucudushumeu
deci se confirma; eee…. ma gandeam eu ca trebuie sa mai adaug si “alte motive”; iar al tau chiar imi place; dar cine face musacaua?!
aaa….. si w/e ce inseamna?!

Anonim spunea...

servici,: o adevarata arta de aranjare a ferestrelor, cu 5 documente utile deschise, 5 inutile si un browser cu multiple taburi …de acasa…cand e o atmosfera pufoasa… btw, tre sa intru pe retetele lui madelin, poate invat ceva.pentru weekend .
[ nu-mi place imparteala asta: sapt de lucru/weekend.imi da senzatia ca timpul trece degeaba. ]
eu : 90% saptamana. Iar exceptia intareste regula.
.Findingnemo.

io-n Dushu Tau! spunea...

w/e ie weekendu varianta prescurtata ;) muscaua? je, nu prea le am cu mancarea facuta de altu(mai putin mama care gateste dumnezeieste). insa in general scriu cand ma paleste ceva atat de tare peste ochi incat tin minte pana ajung la o tastatura...ca deh, cu memoria stau ca baba cu parul...

Anonim spunea...

Io nu raspunz ca daca sa uita seful peste umarul meu? :-)

FindingNemo, retete? Unde, unde?

mosu spunea...

pune-ti palmele peste ochi sa nu te vada!; asa facea mica cand era mica mica si ne jucam de-a v-ati ascuns; se oprea in mijlocul camerei isi acoperea ochii cu palmutele si striga tare "gataaaaa.... m-am ascuns"