marți, 16 decembrie 2008

Mâna dreaptǎ nu mǎ mai ascultǎ

Totul a început ieri pe la amiazǎ de la un simplu strǎnut. Nu era prea frig dar bǎtea vântul şi la un moment dat “hapciuuu…” am strǎnutat. Politicos, am dus mâna la gurǎ, sau cel puţin asta am crezut eu. Dar când m-am uitat mai atent la ea am constatat cǎ mâna mea dreaptǎ stǎ liniştitǎ pe genunchi, cuprinzând rotula acestuia cu degetele rǎsfirate ca o ghearǎ.
Şi ǎsta a fost doar începutul. Pe la douǎ mǎ asez la birou şi dau sǎ termin hârtiile pe care le mai aveam de pregǎtit. Scot hârtiile, pregǎtesc stiloul şi mǎ apuc de treabǎ. Mâna mea dreaptǎ nu. Rostogoleşte între degete stiloul preţ de câteva minute, apoi îl lasǎ jos peste teancul de foi, se lipeşte uşor de muchia lucioasǎ a biroului şi începe sǎ batǎ încet şi ritmat darabana. Mǎ uit la ea şi nu-mi vine sǎ cred. Ce-i asta, grevǎ?! Îi înfig din nou stiloul între degete nervos şi nedispus la prostii din astea hibernale şi dau sǎ scriu primul rând. De data asta fǎrǎ nici o avertizare îmi aruncǎ stiloul jos pe covor, coboarǎ pe muchia rotundǎ a biroului şi mângâind-o uşor alunecǎ spre colţul din dreapta ca un copil obraznic care a fǎcut un pocinog şi acum se ascunde cu faţa la perete.
Am privit strâmbând din nas stropii de cernealǎ de pe covor, am ţuguiat buzele într-un oftat prelung şi… am decis sǎ schimb foaia. Aşa cǎ am tras spre mine tastatura şi am purces la elaborarea electronicǎ a documentelor în cauzǎ. Mâna mea dreaptǎ tot nu. Eu dau sǎ deschid “my documents-business”, ea deschide “my documents-music” eu dau pe word, ea pe winamp. Degeaba am încercat s-o conving sǎ ia literele alea la rând într-o ordine logicǎ. Ea ţopǎia ca un copil şotronul, sǎrind dintr-o tastǎ în alta fǎrǎ absolut nici un criteiu. A fost o luptǎ inegalǎ şi total absurdǎ. Pânǎ la urmǎ m-a enervat atât de tare încât am lovit-o de tǎblia mesei. Mi-a pǎrut rǎu pe urmǎ. Ea a fugit din nou în colţul din dreapta al biroului şi nu s-a mai clintit de acolo oricât m-am strǎduit s-o înduplec. Am încercat şi cu frumosul şi cu forţa. Ba chiar am avut impresia cǎ şi stânga dǎ sǎ se coolizeze cu ea, aşa cǎ am abandonat lupta. M-am declarat învins.
Obosit, enervat si maimultdecâtmirat m-am dus sǎ mǎ întind un pic.
Când m-am trezit, surprizǎ. Ia dreapta de unde nu-i. Bineînţeles cǎ m-am speriat grozav. Ştiam cǎ existǎ o crizǎ a vârstelor când lucrurile o iau razna, când acţiunile nu mai au sens, când lumile paralele se împletesc cu cea realǎ atât de mult încât trecerea dintr-una într-alta se face fǎrǎ sǎ mai atingi pragul. Dar asta la oameni, nu la mâinile drepte. Am cǎutat-o peste tot în casǎ, am cǎutat-o în grǎdinǎ, am cǎutat-o în jurul casei…. Nimic. Am gǎsit-o aproape întâmplǎtor pe malul mǎrii rǎsfirând nisipul… Bineînţeles cǎ nu i-am zis nimic, am luat-o acasǎ şi cel puţin pânǎ seara ne-am purtat ca cei mai buni prieteni. Dupǎ ce a adormit m-am dus s-o descos pe stânga. S-a codit ce s-a codit şi pânǎ la urmǎ mi-a spus motivul supǎrǎrii lu dreapta: “s-a sǎturat de hârtii şi de prostii, nu mai vrea decât sǎ mângâie un obraz fierbinte”.
Auzi motiv! Ohhh…. mâna mea dreaptǎ a luat-o razna de tot.

20 de comentarii:

io-n Dushu Tau! spunea...

nu am mai simtit atata empatie pentru o mana dreapta de mult. si ii inteleg dorinta...

mosu spunea...

:)
deci si stanga si tu ii tineti partea!
bineeee....

Finding Nemo spunea...

Tot respectul pt mana ta. Stie ea ce stie.

mosu spunea...

si tu brutus?!....
mmm..... se pare ca toate parerile converg catre aceeasi idee; deci nu mana mea dreapta e defecta, eu sunt...

Anonim spunea...

:) nu ma mai satur citindu-te

mosu spunea...

ma bucur ca iti place ceea ce ai gasit aici, fiica a lui Merneptah si a lui Takhat...

Anonim spunea...

stii ce mi-a placut foarte mult? ca ai gasit-o rasfirand nisipul. mana ta dreapta e inteleapta si intelege cum trece timpul.

mosu spunea...

mie in schimb stii ce nu-mi place?! ca sunt bucati din mine care gandesc prea mult, care traiesc prea cu patima, care simt enorm si vaz monstruos… si trecerea timpului si frumosul si binele….
uite de exemplu ochiul meu stang care trei zile tot lacrameaza……..
numai bine adelina
aaa….. ai blog nou pe wordpress?!

Anonim spunea...

ma intrebam azi oare al cui obrajor fierbinte vrea sa il mangaie? :) din cate vad este o mana cu personalitate:P bravo ei:)

mosu spunea...

mda, e o mana cu personalitate dar orgolioasa, capricioasa, suspicioasa, deschisa inlauntru nu in afara…; mmm…..; sau eu?!……
fie vorba intre noi nici nu sunt convins ca stie ce vrea; aseara de exemplu auzeam ca ar vrea sa se ascunda inlauntrul unei flori si sa simta de jur imprejur atingerea catifelat-polenita a petalelor….
dar stii ce?! partile astea alea nici n-au nevoie de noi, ele se gasesc singure ca niste magneti; problema e cu noi ca ne bagam intre ele si le tot spunem ce e bine si ce nu, ca unor copii mici.

Anonim spunea...

Buna dimineata!
Asa cum exista maini care vor sa mangaie, asa exista si obraji fierbinti care vor sa fie mangaiati.
Cum au partile astea din noi vointa lor proprie...
Oare s-or intalni des?
Sa facem o petrecere tematica cu maini si obraji, poate cine stie...

mosu spunea...

mmm….. nu cred ca se intalnesc des, asta am vrut sa spun si mai devreme lui twosert; chiar daca se mai zlobozesc ele din cand in cand raman mereu legate de o celula cenusie care are criterii, algoritmi, casute de decizii, tipare…..
o petrecere numai pt maini si obraji?! :))) ar merge doar daca le poate deconecta cineva de la aparate…..

Finding Nemo spunea...

La asta ma gandeam si eu…nu des, doar dorinta e mare

Deci suntem deacord…

Anonim spunea...

am si acolo, dar nu stiu sa-l parolez. mi se pare tare unfriendly , asa ca nu-l folosesc prea des. :)

Anonim spunea...

pentru party-ul ala eu aduc berea:)

Finding Nemo spunea...

Party, party, ..yuppi. bravo, madelin.

agripina spunea...

Bravo mana dreapta,oriunde te-ai indrepta, indiferent de ceea ce lasi in urma, important e sa-ti indeplinesti menirea!!Cine va vrea,cand iti va da dreptate, te va urma!!

mosu spunea...

Aha, deci sunteti in gasca...
:)) Glumesc Agripina. Bine ai trecut pe aici....

mosu spunea...

razi tu razi; da sa te trezesti ca iti face dreapta una ca asta; tocmai mana ta dreapta!!!

cristina spunea...

nu rad, nu rad, doamne fereste sa rad de necazul omului !
doar zambeam :)