luni, 26 octombrie 2009

cochilii

a încercat întâi cu un creion, un B7 moale dar tot era prea rigid, apoi cu o agrafǎ de pǎr care îi aluneca într-una printre degete pentru cǎ nu-şi pǎstra forma; în cele din urmǎ încercǎ cu o croşetǎ cu vârful încovrigat pe care o folosea la tricotat gânduri; a scobit uşor în cochilia încolǎcindu-se în jurul propriului înlǎuntru, dar nu a dat de miez; a zâmbit blând, nu-i era teamǎ; ştia cǎ nu-i va fi uşor dar pe de altǎ parte şi cǎ femeile s-au priceput întotdeauna la asta; au multǎ rǎbdare…; şi-a ascuţit privirea, şi-a rujat cu-un zâmbet şǎgalnic buzele, şi-a frecat uşor buricele degetelor, apoi a întins din nou mâna; dar tot nu l-a ajuns; a trebuit sǎ îndoaie o croşetǎ mai mare pe genunchi pentru a-i cotropi dejurîmprejurul şi în cele din urmǎ, dupǎ al şaptezeci şi şaptelea rotocol al spiralei l-a dibuit ascuns undeva într-o concavitate sfericǎ şi l-a tras uşurel în afarǎ…
orb şi zgribulit era sufletul bǎrbatului, ca un limax ieşit tremurând în mijlocul toamnei…

6 comentarii:

Anonim spunea...

Mosule, sincer, dar sincer:
Era mai bine ca femeia sa se abtina?

Sa coaca o paine, ceva...
Sa hraneasca prigoriile...
Sa umple o fantana cu cuvinte neincepute...

mosu spunea...

ooo madelinule….
sincer, dar absolut sincer, cum sa fie mai bine?! pai nu se scofalcea sufletu ala inchis acolo ca un cos cu struguri brumarii uitati in camara?!
nici vorba sa fie mai bine…

Anonim spunea...

eu ma gandeam ca in contact cu lumea exterioara se dezintegreaza...

mosu spunea...

mmm... esti cam crud cu sufletul barbatului anonimule....
apai sa inteleg ca sufletul barbatului n-ar putea supravietui decat inlauntrul sau?! ca barbatul nu s-ar putea dezveli inspre lume?!
sau ca pur si simplu n-ar rezista si ar disparea prin implozie ca un tub cinescopic...?!

Anonim spunea...

cam asa, ma gandeam ca nu rezista. barbatul il vrea curat, mereu sterge amprentele de pe el, il inveleste si il ascunde. ii e frica sa nu fie strans prea tare in pumn de altcineva. ii e frica sa nu fie apoi uitat pe o banca intr-un parc toamna, si sa-l acopere frunzele.

mosu spunea...

mda... cam asa e
stii ce cred anonimule, ca cel mai adesea barbatii folosesc o holograma in locul sufletului real, in timp ce pe cel adevarat il tin ascuns si invelit...