vineri, 26 februarie 2010

Falsa problemă a găinilor stresate

Media romanească s-a înfiorat acum câteva zile bune la vestea că găinile din România ce trăiesc la bloc (de baterii) ar fi în mare măsură stresate datorită condiţiilor de locuit mai mult decât precare, ceea ce ar genera zice-se ouă cu defect, ce sunt dăunătoare sănătăţii (vezi aici sau aici). “Hormonul stresului se transferă şi în ouă şi de acolo la consumatori, pentru că acesta nu este distrus prin fierbere" spun specialiştii. Nu se spune nicăieri nimic despre femeile care trăiesc în condiţii de stres mult mai serioase şi mai dau naştere şi la copii, dar probabil că după ce vor fi rezolvate găinile va fi atacată şi problema stresului la oameni. UE a arătat şi ea că se preocupă de viaţa stresată a găinilor şi tot specialiştii declară că bateriile de cuşti nu vor dispărea dar vor fi extinse de la 500 cm2 la 750 cm2, vor avea un cuibar pentru nebunii şi o stinghie pe care să se cocoaţe zburătoarea când îi amorţesc oasele.
În vederea reducerii cheltuielilor necesare pentru a produce asemenea modificări costisitoare pentru fiecare locuinţă de găină dar şi pentru a asigura o deconectare garantată a găinilor şi ca urmare o ouare sănătoasă propun următoarele măsuri. Fac menţiunea că dacă una dintre variante va avea unanimitate de voturi o voi înainta Ministerului Agriculturii, Ministerului Sănătăţii, Parlamentului României, precum şi forurilor responsabile din UE. Deci opţiunile ar fi:
a) asigurarea în fiecare dimineaţă pentru fiecare găină outoare a unui clonţ de tărie; tăria se poate obţine uşor cu resurse locale prin fermentarea paielor din zonă; efectul este garantat dar soluţia poate crea dependenţă
b) lipirea pe pereţii stabilimentului a unor poze din reviste (după modelul barăcilor muncitoreşti) cu băieţii de la Chippendales; având în vedere că se apropie 8 martie şi băieţii vor reveni în România propun ca cineva în temă să se ocupe cu efectuarea unor fotografii profesioniste; în caz că nu mai vin se pot folosi şi resurse autohtone; şi în această situaţie garantez rezolvarea doar că, ulterior, va fi nevoie ca baraca să fie dotată şi cu o cuşcă pentru cocoşi vârtoşi
c) instalarea unui sistem audio-video în clădire şi proiectarea celor mai noi videoclipuri cu Lady Gaga sau cu Guţă Panădemaimuţă; după o lună se va efectua un sondaj de opinie şi va fi stabilit câştigătorul, acesta urmând să fie ulterior difuzat în mod permanent; varianta nu este sigură 100% având în vedere gama largă de preferinţe muzicale ale zburătoarelor (se poate încerca şi cu Aerosmith că tot au concert la noi)
d) organizarea periodică pe catuolcul dintre baterii a unor prezentări de modă de lenjerie intimă marca “Cătălin Botezatu” la care musai să defileze şi fostul şofer al Monicăi; soluţia, deşi eficientă, are dezavantajul unor costuri mai mari şi a imposibilităţii stabilirii unui program concret, având în vedere că prezentările se mai desfăşoară în acelaşi timp şi la Milano, Londra şi Paris.
Aştept cu încredere votul dumneavoastră, precum şi alte opinii, sugestii care ar putea scuti găinile de stres, populaţia de boli şi statul de cheltuieli.

4 comentarii:

io-n Dushu Tau! spunea...

genial!
si saptamanal ar trebui sa aiba masaj la cloaca si aripioare...ca ouale sa fie pliiine de colesterol d'ala bun :))

mosu spunea...

se puneeee……; deci propunerea 5) masaj la aripioare
adevarul e ca ma gandisem si eu la un maseur, dar avand in vedere spatiul ala ingust m-am gandit ca cine stie pe unde i se intepeneste
mana
;)

Elza spunea...

astazi sigur nu e stresat nimeni... e primavara! :)

mosu spunea...

:) asa-i...
sa ai o primavara frumoasa Elza