miercuri, 10 noiembrie 2010

Gând (13)

gustul bucatelor este cu atât mai savuros cu cât creşte plăcerea de a găti a bucătarului; uneori, dacă plăcerea de a găti este extraodinară, bucatele nici nu mai au importanţă…

13 comentarii:

Cleo spunea...

Ghici !

Acum, pentru mine, cea mai buna mancare e cea facuta de altii. Si daca ma si poftesc la masa, este de-a dreptul extraordinara.

(ieri am sters un coment de la tine si nu se face, nu e stilul meu. Insa ai un dar sa bati cuie in ranile mele :))...stiu ca nu te superi. E posibil chiar sa (ma) intelegi.)

cristina spunea...

da, da, da :D

dar uite, vezi tu, nu oricine gandeste asa.
spre exemplu, mamei mele daca ii faci cea mai neinsemnata observatie cu privire la bucatele gatite, o sa fie cea mai trista mama. ( normal pentru ca e obisnuita s-o laudam :P )

dar eu,.....am in minte numai scenarii ce nu s-ar putea sfarsi altfel decat delicios, indiferent de gustul bucatelor.....:P

Dan spunea...

Când îti place sa manânci, îti place sa gatesti. Când îti place sa gatesti iese ceva bun, pentru ca oamenii gusta putin si din sufletul tau.

mosu spunea...

@sophie
eiiii…… uite aici m-ai cam incurcat; gandul meu nu stie s-o mai aranjeze in pagina daca mancarea e facuta de altii…
daca invitatia este sa zic asa permanenta si daca tie iti plac bucatele… atunci treaba e buna, tare buna… dar imi cam strica mie iesirea din final aia cu “bucatele nici nu mai au importanţă” :) ca io zic ca din afacerea ta taman bucatele au importanta…
eiii… cu comentariul ala nici vorba sa ma supar, ba chiar cred ca (te) inteleg…
am si vrut sa-ti raspund dar nu stiam daca vrei “sa-l faci pierdut definit” sau nu; si voiam sa-ti spun ca nici fata aceea, nici eu si cred ca nimeni altcineva nu iti va oferi vreo solutie… pentru ca nu exista!
sunt unii oameni care pipaie viata nu cu palmele, nu cu privirile ci cu sufletul… si asta se lasa cu dureri adanci in stomac…

mosu spunea...

@cristina
ooo… mamele se exclud evident din ecuatie! mai ales cand e vorba de bucate gatite… :)
in reeeest… cred ca ai prins exact esenta :)) “am in minte numai scenarii ce nu s-ar putea sfarsi altfel decat delicios, indiferent de gustul bucatelor”; nici ca putea fi zis mai bine… mai ales ca, daca stau bine sa ma gandesc in zicerea mea nici nu e vorba neaparat de bucate.. ;)

mosu spunea...

@dan
"Când îti place sa gatesti iese ceva bun, pentru ca oamenii gusta putin si din sufletul tau" tare frumos ai zis si pe deplin adevarat..... cred ca asta am vrut sa spun si eu cu prima parte a gandului meu...
dar nu pot fi in nici un fel de acord cu prima parte a comentariului tau....; ho hooooo..., cati mancai stiu eu care habar nu au din ce parte se apuca manerul la tigaie si care cred o cratita e o lighioana hidoasa cu tentacule... :)

cristina spunea...

nici in a mea mosule, nici in a mea ;)

madelita spunea...

DEX online by Mosu >
,, cratitza ,, - e o lighioana hidoasa cu tentacule =))=))=))

mosu spunea...

:)
pai cam asa...

Cleo spunea...

Pornind de la partea care nu-ti iese si-anume "....“bucatele nici nu mai au importanţă”, iti spun ca au importanta bucatarii. Iar daca bucatarii gatesc cum spui tu, orice pun pe masa este cu siguranta gustos.
Eu sunt doar cea care apreciaza cu bucurie pentru ca in fiecare bucata regasesc bucatarul care m-a fermecat.
Eu am zis "acum...", se intelege ca am/avut bucataria mea si posibil sa ma intorc la mine. :)) (vezi ce varza buna stiu sa fac? :)) )

mosu spunea...

aha, deci se ajunge si la bucate, asa prin ricoseu.... :))

CARMEN spunea...

Weekend placut! si-un ping :) http://vis-si-realitate-2.blogspot.com/2010/11/vantul-de-noiembrie.html

mosu spunea...

:) multumesc de urari! nu stiu cum e vremea pe la tine dar aici e teribila! au fost si 26 0C in tara, lumea umbla la tricou, e vara de-a binelea, niciodata nu a fost asa…
un sfarsit de toamna frumos!