luni, 22 noiembrie 2010

sfaturi pentru tinerii învăţăcei (na că era să fac titlul mai mare ca sfatul)

viaţa-i o luptă deci te luptă… o, nu, nuuuu… e veeechi, e perimaaat, e dus…; viaţa nu-i o luptă, viaţa e o tranzacţie; învaţă deci sa te târguieşti!!!!!!

17 comentarii:

cristina spunea...

ooooo...ca bine mai zici mosule ! :)
daca stau sa ma gandesc la exemple de care ma ciocnesc zi de zi, ar trebui sa mai afirm, nu doar o data, ca tare bine mai zici.

mosu spunea...

mde, ca toti mosii sfatosi cristinico…
da nu stiu de ce, io zic ca tu stii sa teeee… nu targuiesti, nu e termenul potrivit, ci stii sa cazi la pace la toate tranzactiile, astfel incat sa fie toata lumea multumita…..

Dan spunea...

Poti s-o scoti la un sfert de pret.

mosu spunea...

:)) cred ca e singura tranzactie la care iti doresti sa nu iesa ieftin...

madelita spunea...

:) bine mosule , daca tu zici !

Costel spunea...

Chilipir ... :)

mosu spunea...

@madelita
pai io cam asa zic...; pe viata nu trebuie s-o lasi sa dea buzna peste tine ca roata de la tractor, trebuie sa-i pui o mana in piept si s-o intrebi serios "tu, cu ce treaba pe aici?!" si pe urma sa te tocmesti cu ea despre ce si cum trebuie sa se intample...

mosu spunea...

@costel
aur curat... :)

Digodana spunea...

Ce lucru intelept ai putut spune! Tranzactie, negociere, compromis, diplomatie. Razbati si te duci mai departe . Excelent!
(Ce n-ai spus tu, mosule este ca... scopul final este acela de a castiga batalia :)))) )

mosu spunea...

mda... negociere, compromis, targuiala... si stii ce?! cred ca cea mai importanta negociere e cea intre ceea ce ai visat, ceea ce ti se ofera si ceea ce poti cladi cu mainile tale (bineee, aici asa e expresia, eu as fi zis "cu creierul tau")
fara o concluzie clara de aici, totul va si vesnic o lupta si o incruntare...

madelita spunea...

eiiii , prea multe adika mai mult de 3 in 1 ca la detergentzi :)) , si negociere si compromis si targuiala .... eu stiu ca , compromisul e rau , adika este un lucru rau , imoral si asa mai departe ....sau exista si compromis bun ???

Cora_ spunea...

mosu, cu un singur amendament, sa nu te vinzi vietii pe un cent... macar pe-o mana de creitzari, acolo... :)

mosu spunea...

@madelita
ooo… in viata trebuie sa faci tot felul de compromisuri; nu pot sa spun daca sunt bune sau rele dar trebuie facute; sunt ca rascrucile de drumuri, una din cai trebuie aleasa, in drum nu poti sa ramai; acesta e un compromis de cele mai multe ori; pierzi ceva dintr-o parte dar castigi din alta, trebuie sa alegi…

mosu spunea...

@cora
eiii… pai d-aia trebuie sa invatam sa ne targium, sa scoatem cat mai mult din tranzactie; acuma depinde de abilitatile fiecaruia, unii scot tot ce se poate scoate din viata… altii se dau pe nimic…

madelita spunea...

urate rascrucile de drumuri , mai ales daca nu stii pe unde sa o iei la dreapta sau la stanga ??? si sa stii ca poti ramane in drum , uneori e mai bine asa , te mai apara ..... sincera sa fiu nush daca exista cineva pe pamantul asta , care sa stie sa intoarca pe degete ,,viatza,, poate o fi , nu vreau sa jignesc pe nimeni , eu una nu am de unde sa stiu , inca mai sunt de parere ca nu toti am fost facuti pt viatza asta , si aici ma includ pe mine , .... stiu ca suna urat sau negativ ...dar asa este ..ar mai fi multe de spus .

Anonim spunea...

Hei, acum te-am descoperit si sunt curioasa sa te citesc.
Foarte bun sfatul.
Eu cred ca, orice ai alege in diferitele etape ale vietii tale, trebuie sa ai grija sa nu te pierzi. Sa nu te pierzi printre visuri, realizabile sau nu. De putut putem face multe dar totul are un pret. Si trebuie sa ne gandim ce e mai bine pentru noi. Implinirea visului/ pasiunii, cu riscurile ei, sau o viata tihnita, cum o are toata lumea. Eu inca cuget.

mosu spunea...

:) bun venit Adriana!
viata necesita evident compromisuri, dar cel mai important cred ca e simtul realitatii, sa intelegem lumea in care ne invartim; abia apoi putem face alegeri si eventual compromisuri...