marți, 6 martie 2012

Perspective

Doamna ST şi-a dus mama la oftalmolog. Bătrăna are cataractă şi a fost convinsă cu greu să facă operația. În fine, după lungi parlamentări totul se rezolvă până la urmă şi doamna merge într-un sfârşit cu mama dumisale să-i scoată bandajele ce-i acoperă ochii. Cu o nouă perspectivă asupra lumii înconjurătoare bătrâna o priveşte matern pe fiica ajunsă şi dumneaei la oarecare floare a vârstei şi o căinează blând:
- Vai mamă, da ce-ai îmbătrânit, ia uite cum ți s-a zbârcit fața!

12 comentarii:

Cleo spunea...

:)) , unde mai pui că începe să vadă și toate scamele...și-apoi după o vreme iși dă seama că nici nu e bine să vadă atâtea, lumea e mai frumoasă de după cataractă.

mosu spunea...

si prafu de pe lampa si degetele de pe pahare si zgarieturile de pe pereti...
naspa! :)

Lola spunea...

Cu mici diferente, amanunte nesemnificative, mi s-a intamplat asta :))

mosu spunea...

hmmmm... deci cataracta se manifesta la fel la toata lumea... :)

9 spunea...

Uneori eşti mai fericit dacă nu...vezi atât de multe. ;)

mosu spunea...

@lola
deci cataracta netezeste pielea, vreau sa zic... :)

mosu spunea...

@instelata
cred ca si mai fericiti am fi sa nu vada ailalti... ;)

9 spunea...

Moşule, în concluzie -o lume fericită e o lume nevăzătoare.

sallzestra spunea...

Dupa o vreme indelungata de existenta doar de dragul de a fi/a exista/a ne gasi/a ne afla in treaba noastra sau a altora, devine cam anodina, anormala si chiar insuportabila o viata rutiniera, previzibila si constanta, asa ca incercam cat mai cu putinta si nerabdare sa ne stergem temerile de noi insine si de intoxicatia zilnica cu preambulul mortii, de aceaa alegem sa pacalim timpul prin certuri,sicaneli,mustrari, tachinari sau diverse acte vindicative orientate catre ceilalti sau chiar catre noi insine in speranta gasirii acelei retete speciale de a ne trai si deci simti cu adevarat viata.

mosu spunea...

mda, cel mai important element in a-ti trai cu adevarat viata sunt ochii; viata trebuie traita cu ochii larg deschisi...
restul eee... poveste :)

Lola spunea...

Nu numai cataracta netezeste pielea... Sa vezi ce neted devine totul cand incepi sa ai nevoie de ochelari de citit :))

mosu spunea...

asa-i! :) ca vorba aia, din nimic ne nastem in nimic ne intoarcem; incet incet totul se netezeste pana devine o dunga si in cele din urma un punct