duminică, 9 noiembrie 2008

Mimi şi criza mondialǎ

Mimi se teme. A aflat cǎ vine criza, e câteva strǎzi mai încolo dar vine. Mimi n-are de niciunele dar e tare îngrijoratǎ. Şi-a cumpǎrat cinci pachete de biscuiţi şi o sticlǎ mare de apǎ. De cinci litri. Sǎ fie acolo rezervǎ. Şi-ar fi luat de zece dar s-a gândit sǎ lase şi pentru ceilalţi. A auzit de la teveu cǎ vin nori negri peste economia mondialǎ, aşa cǎ a început sǎ strângǎ într-o cutie de Pringles stele. Azi una, mâine alta. Şi-a cumpǎrat şi douǎ coli de albastru pentru orice eventualitate. Ieri a scos din dulap umbrela cea mare sǎ o verifice. Merge. A primit-o cadou de la pǎpǎdiacarecreşteîntrozicâtalţiînşapte. Apoi a desenat cu creta un cerc pe parchet sǎ vadǎ câţi oameni ar încǎpea sub umbrela ei cea mare în caz de. E altruistǎ Mimi. A înţeles cǎ mai marii lumii sunt îngrijoraţi de economiile populaţiei. Ea are grijǎ singurǎ de ale ei. Şi de economia la electricitate şi de economia la cǎldurǎ şi de economia la apǎ. Doar la Pringles nu face economie. Cel mai mult o streseazǎ economia la hârtie. A auzit câţi copaci se taie pentru a face din ei hârtie. Lui Mimi îi e fricǎ sǎ nu ajungǎ economia sub fereastra ei cǎci nu vrea sǎ-l taie nimeni pe Plop. Plop e prietenul ei, stǎ tot timpul sub balconul lui Mimi şi în fiecare searǎ îşi şoptesc cuvinte dulci.

5 comentarii:

Finding Nemo spunea...

mimi intotdeauna e agitata. atunci cand nu cade in letargie. mimi incearca sa ascunda sub umbrela ei, cat mai multi oameni, atunci cand inteleptii lumii cauta solutii globale. si e asa serioasa.
lumea rade de ea. dar lumea e asa de rea. dar ea stie, si nu -i pasa, pentru ca daca ii ies pasentele, hmm, sta, numara, 6-7-8 persoane. da. sunt salvate. si rade. rade asa tare ca ploaia pe care a crescut-o in gradina scutura picaturile albastre. rade mimi?
si dupa ce reuseste, of, umbrela ei e asa de mare, 8 persoane au incaput...(cat e de mandra ca au fost 8 si nu 6)..iarasi sta cu ochii in geam si numara picaturile de ploaie. e bine. pe vremuri numara fulgii de zapada.de la geamul ei din bloc, iarna, se uita la fulgii de zapada in lumina becului de seara. si numara 1234, 1235,...of, si cand pierdea numaratoarea, batea inciudata cu piciorul in parchet. iarasi maine nu va stii exact cati fulgi sa salute dimineata, cand iese din scara!!

of..cat chin cu cercul. 3 foi rupte din caiet stau in jurul ei, si calcule complicate , care sa-i dea solutia optima. mdaa..un maxim de persoaneeee... pe spatiul cu raza de...se aude in camera cu peretii verzi.

dupa o ora de calcule, si creionul ros pe jumatate, stie. daca-i inghesuie bine, salveaza 8. si sunt salvati de ea! zambetul pe care-l plimba prin casa , tarsaind papucii rosii de casa, e urias. dar ..totusi...ia frumos foile cu calculele, si le ascunde. toata lumea se uita , la mimi, cu un zambet condescendent. daca i-ar vedea foile, haha, ar rade toti cu gura pana la urechi. numai ea stie. 8 persoane, 8 persoane.

mosu spunea...

eiiii.... pestisorule auriu, tu stii mai multe despre mimi decat mine
de unde stii atatea despre mimi?!

Finding Nemo spunea...

:)

Finding Nemo spunea...

pai stii..obisnuia sa inceapa toate asa… ‘cand am sa fiu mare’. pana cand s-a trezit mare. si atunci a inceput sa faca lucruri serioase . si-a luat si job. cat e de mandra de el. dar sigur il stii : vantura norii.
de mult ma tot roaga sa scriu. o data mi-a adus o vaza cu o floarea-soarelui. si atat a sarit in jurul meu explicandu-mi ce si cum sa scriu, ca a rasturnat-o. s-a spart vaza, iar floarea , surpriza : era chiar din soare. mi-a explicat cum , intr-o noapte cand a avut mult de munca, caci a numarat toate stelele din calea lactee, a dormit . iar soarele, cand a inceput sa se scuze, i-a facut cadou floarea lui si i-a facut semn sa taca, razand.
si uite asa m-a convins.

Finding Nemo spunea...

am suparat-o pe mimi. sta intr-un colt al camerei si se uita suparata la creioanele pe care mi le pregatise. in nuante de iarna, asortate. i-am spus ca nu o sa-i mai cedez. si ca se comporta copilareste. a facut bot si deseneaza stele pe parchet.