duminică, 1 septembrie 2019

Murmurul ploii

Domnul Fahad trăiește între nisipuri, într-un loc unde aerul arde, iar ciorchinii din picuri de ploaie nu se scutură mai deloc. Domnul Fahad a fost pentru câteva zile pe vechiul continent. Multe din cele văzute au atins clapele albe ale încântării clinchetind armonios, dar nimic nu i-a plăcut mai mult bătrânului decât murmurul ploii atingând streșinile caselor în marele oraș, ca într-un concert cu instrumente de percuție. Domnul Fahad a decis că nu a auzit și nu a văzut vreodată ceva mai frumos, ceva care să îi mângâie cu mai multă gingășie coardele înlăuntrului, făcându-l să cânte.
Întors acasă, domnul Fahad a prins în două cuie o tablă veche și ruginită pe pervazul ferestrei și a înfipt prin tocul ei un tub subțire din plastic, având în capăt o pâlnie îngustă.
Dimineața când se trezește, domnul Fahad toarnă o cană cu apă în pâlnia din susul fereștii, apoi se ghemuiește înapoi în așternuturi. Apa curge încetișor din pâlnie, trece prin tubul subțire dincolo de tocul fereștii și se împrăștie în picuri mici și timizi, ca puii de vrabie nezburați încă, căzând repezit peste tabla subțire, așa cum ciocănelul de fag cade peste clapele xilofonului.

Domnul Fahad zâmbește în vis, în timp ce apa se evaporă atingând metalul încins.

4 comentarii:

iulian spunea...

E un fel de a spune sau de a ne a arăta că ne putem oferi in unele cazuri ceva ce râvnim si nu primim in veci?Așa de definitiv suna acel"niciodata"incat sperie...noroc de imaginea minunatei inventii,da,da...omul care aduce ploaia si îndeplinește un vis!Daca mi.as fi dorit ploaie,ar fi însemnat că în aceste ținuturi ,visurile se implinesc cu adevarat!!:)

mosu spunea...

:) da, niciodata m-a speriat si pe mine si nu trebuia sa fie acolo... a fost un fel de a puncta ideea si a ramas acolo din inertie... il schimb!

spuneam si pe blog ca asa e mersul lumii! ne plac lucrurile care ne sunt departe si nu pretuim de ajuns frumosul de aproape...
aici cred ca e de fapt esenta vietii, in a ne apleca, a gasi frumosul de langa noi si a-l pretui!

qwykx spunea...

foarte frumoasa scurtissima asta!
mai degraba am inteles ca dl. Fahad desi n-a prea avut parte de ploaie a descoperit un nou si genial instrument de percutie si desi o parte din instrument dispare, in urma lui ramane muzica.

mosu spunea...

@xyz
chiar asa, dl Fahad a cautat esenta placerii si a insamantat-o in fata ferestrei...
iar ea infloreste in fiecare dimineata...